بررسی پروتئینهای ذخیره‌ای بذردر برخی جمعیتها و گونه‌های .Lotus L

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده زیست شناسی.

2 موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور.

3 موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی اوین.

چکیده

بررسی پروتئینهای ذخیره‌ای بذر در15 جمعیت از 8 گونه .Lotus L ایران با استفاده از روش SDS-PAGE  انجام گرفت. بطور کلی تعداد 29 باند پروتئینی مشاهده شد که تعدادی از آنها در تمامی گونه‌ها مشترک بودند. برخی از باندها برای گونه‌ها اختصاصی بود و تعدادی نیز در میان جمعیت‌های یک گونه گوناگونی داشتند. تجزیه خوشه‌ای اطلاعات پروتئینی، جمعیت‌های هر یک از گونه‌ها را در خوشه‌ای مجزا قرار داد که نشان دهنده متمایز بودن گونه‌ها در اختصاصات پروتئینی است. این نتایج تائید کننده جایگاه تاکسونومیکی گونه‌های مطالعه شده و ارتباطات میان گونه‌ای است که بر اساس صفات ریختی بنا شده است.

کلیدواژه‌ها


Badr, A. 1995: Electerophoretic studies of seed proteins in relation to chromosomal criteria and relationship of some taxa of Trifolium. - Taxon 44: 183-191.
Chen, L., Ficher, H. & Jensen, U. 1997: Accumulation of seed storage proteins and the taxonomy of Poaceae. -Pl. Syst. Evol. 206: 243-257.
Chrtkova-Zertova, A. 1982: Papilionaceae II (Lotus), in Rechinger. Flora Iranica, no. 157. -Graz.
Grant, W. F. 1995: A chromosome atlas and interspecific- intergeneric index for Lotus and Tetragonolobus (Fabaceae). -Can. J. Bot. 73: 1787-1809.
Gunn, C. 1983: A nomenclature of Legume (Fabaceae) genera. -U.S. Dep. Agric. Tech. Bull., no. 1680.
Kupruanova, L. 1945: Lotus in Flora of the USSR. vol. 11: 284-297. -Moskva & Leningrad.
Ladizinsky, G. 1983: Study of evolutionary problems by means of seed proteins. In “Seed proteins, Biochemistry, Genetics, Nutritive value”. (W).
Mousavi, M. 1974: Study of Lotus species and their geographical distribution in Iran. -Research Institute of Plant Pests & Diseases. Tehran.
Parsa, A. 1948: Flora de l'Iran, vol. 2. -Publication du Ministere de l'Education, Museum d'Histoire Naturelle de Tehran, Tehran.
Polhill, R. M. 1981: Loteae and Coronilleae. In advances in Legume Systematics: Proceedings of the International Legume Conference, Kew, 24-29 July 1978: Part 2. Edited by R. M. Polhill and P. H. Raven. Ministry of Agriculture. Fisheries and Food, Richmond, U. K. pp: 371-375.
Polhill, R. M. 1994: Classification of the Leguminosae. In F. A. Bisby, J. Buckingham, and J. B. Harborne (eds.), Phytochemical dictionary of the Leguminosae, XXXV-IVII. Chapmann and Hall, New york, NY.
Polhill, R. M. 1994. -Complete synopsis of Legume genera. In phytochemicaldictionary of the Leguminosae. Vol.1, Edited by F. A. Bisby, J. Buckingham, Mand J. B. Harborne. -Chapman and Hall. U. K. pp: 49-57.
Polhill, R. M. & Raven, P. H. 1981: Evolution and Systematics of the Leguminosae, In : R. M. Polhill and P. H. Raven (editors), Advances in Legume systematics,1. R. Bot. Gard., Kew., pp: 1-26.
Sanchez-yelamo M. DEspenjo-Ibanez, M. C., Francisco Ortega, J. & Santos-Guerra, A. -1995: - Electrophoretical evidence of variation in populations of the fodder legume Chamaecytisus proliferus from the Canary Islands. Biochem. Syst. Ecol. 23: 53-63.
Sheidai, M., Hamta, A., Jaffari, A. & Noori-Dalooi, M. R.- 1999: Morphometric and seed protein studies of Trifolium species and cultivars in Iran. – Plant. Genet. Res. Newsl. 120: 52-54.
Sheidai, M., Yazdanbakhsh, Z. & Bernard, F. 2002: Seed protein analysis of Alhagi (Leguminosae) species and populations. Iran. J. Bot. 9 (2): 141-149.