@article { author = {Zarrinkamar, Fatemeh}, title = {THE STRUCTURE AND ULTRASTRUCTURE OF SECRETORY GUM DUCTS IN TWO ASTRAGALUS SPEICES}, journal = {The Iranian Journal of Botany}, volume = {7}, number = {1}, pages = {118-126}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1029-788X}, eissn = {2383-1685}, doi = {10.22092/ijb.2015.103486}, abstract = {The anatomy of the Astragalus gossypinus and A. keyserlingii was studied under OM, SEM and MET. Observations show that the structure of ray parenchyma changes and cell walls partially or totally gelatinized which is the origin of the gum. Schizolysigene ducts are formed and some preclinal divisions allow continuation of gum produciton. The gum is amorphus, and microtests prove the existence of protein, pectat and starch grain in the content.}, keywords = {No keywords}, title_fa = {تشریح ساختمان کانالهای تولید کننده کتیرا و چگونگی تشکیل کتیرا در دو گونه گون}, abstract_fa = {ساختمان تشریحی کانالهای مولد کتیرا در دو گونه Astragalus gossypinus و A. keyserlingiiبا استفاده از دوربین چشمی، میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی مطالعه گردید و منشا کانال‌های تولیدکننده کتیرا مشخص شد. مشاهدات در برشهای عرضی و طولی در ساقه و ریشه در مراحل مختلف رشد نشان می‌دهد که تولید کتیرا نتیجه مجموعه‌ای از تغییرات متوالی در ساختمان سلولی و یاخته‌های پارانشیمی اشعه می‌باشد. در واقع کتیرای تولید شده از طرفی نتیجه ژلاتینی شدن دیواره و از طرف دیگر نتیجه فعالیت پروتوپلاسم می‌باشد. ابتدا این تغییرات در سلولهای پارانشیمی مغز و پوست صورت می‌گیرد. بعد از طی مراحل قبل، در مرکز بعضی از اشعه‌ها، ابتدا یک جدایی در ناحیه دیواره میانی صورت می‌گیرد که منشا ایجاد نوعی از کانال‌های ترشحی به نام شیزوژن (Schizogene) میباشد. بتدریج به علت دخالت فرایندهای آنزیمی در مراحل پیشرفته‌تر کانالها بزرگتر و کامل‌تر می‌گردند. نهایتاً با توجه به این شرایط می‌توان گفت که منشا کانالهای ترشحی شیزولیزیژن ( Schizolysigene ) می‌باشد. در حاشیه کانالها به روشنی تقسیمات سلولی مشاهد گردیدند که تولید سلولهای جدید را برای ادامه تولید کتیرا امکان‌پذیر می نمایند. کتیرا از نظر ساختمانی بی‌شکل است و آزمایشهای وجود پروتئین، پکتات و دانه‌های نشاسته را در آن تایید می‌نماید.}, keywords_fa = {No keywords}, url = {https://ijb.areeo.ac.ir/article_103486.html}, eprint = {https://ijb.areeo.ac.ir/article_103486_fbdf27aa95901bfab13c74fc001fdbc3.pdf} }